Vesti

Zanijer: Sebe vidim kao pomagača u dijalogu između srpske Vlade i kosovskih vlasti

Šef UNMIK-a Lamberto Zanijer izjavio je danas u Kosovskoj Mitrovici da su razgovori o statusu Kosova završeni. “Razgovori o statusu su završeni i sada se krećemo ka jednom drugom okruženju, to su zapravo problemi koje moramo da rešimo”, rekao je Zanijer. Od nove Vlade koja je sinoć formirana u Beogradu Zanijer kaže da očekuje konstruktivan pristup kada je Kosovo u pitanju. “Da sednemo zajedno i da razgovaramo i nadamo se da ćemo pronaći dobar način komunikacije. Siguran sam da postoje svi preduslovi za to. Ne vidim sebe kao nekog ko je partner Vladi, sebe vidim kao pomagača u dijalogu između srpske Vlade i kosovskih vlasti”, ocenio je Zanijer. On je izrazio spremnost da poseti Beograd i najavio da će to učiniti kada, kako je rekao, primi poziv od predstavnika vlasti u Beogradu: “Ja sam dostupan da posetim Beograd, čujem da je formirana nova Vlada i kada budu želeli da idem, biće mi drago da prihvatim poziv. Još nisam dobio zvaničan poziv ali postoje nagoveštaji za to”, rekao je šef UNMIK-a. Zanijer se u severnom delu Kosovske Mitrovice sastao sa lokalnim predstavnicima političkih partija Srba i Albanaca. Za vreme razgovora u K. Mitrovici, na mestu razdvajanja južnog od severnog dela grada, Albanci su održali demonstracije zahtevajući stavljanje i severa Pokrajine pod kontrolu vlasti u Prištini.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017