Vesti

H. Tači: Kosovo ne zavisi od nove Vlade u Beogradu

Komentarišući formiranje proevropske Vlade u Beogradu, premijer Kosova Hašim Tači je kazao da ’prošlost Kosova nije zavisila od imena državnika u Beogradu’’ i dodao da ’’ni budućnost neće zavisiti od njih već od ciljeva i vizije koje oni imaju u odnosu na, sada već, međudržavne odnose sa Prištinom’’. Tači je kazao da Kosovo ima jasno utvrđene ciljeve, a to su pre svega, članstvo u Evropskoj uniji i NATO-u. ’Kosovo će se takođe angažovati na ostvarivanju mira i stabilnosti u regionu kao i na zajedničkoj saradnji sa zemljama u regionu. Imamo dobre odnose sa Makedonijom, Albanijom i Crnom Gorom, a želimo da takve odnose u skorijoj budućnosti ostvarimo i sa Beogradom’’, kazao je Tači. ’Postoje stvari o kojima treba da razgovaramo sa Beogradom i koje su u interesu naših država kao i naroda’’ naglasio je Tači i dodao da se radi o stvarima koje nisu vezane za status i politiku jer, kako je kazao, Kosovo i Srbija su dve nezavisne države. Tači je rekao da je najvažnije da nova Vlada u Beogradu prekine sa negativnim uticajem na Srbe, građane Kosova, kako bi oni mogli da se integrišu u kosovske institucije i društvo.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017