Vesti

Suvi Do: Povređeni Jeftić tvrdi da je problem teritorija a ne vodovodna mreža

Predrag Jeftić, koji je danas povređen u tuči grupe Albanaca i Srba u Suvom Dolu nadomak Kosovske Mitrovice, izjavio je da Albanci imaju za cilj da proteraju preostale Srbe u ovom multietničkom selu. “Njima nije stalo do vode već do teritorije. Stalo im je do toga da i srpski deo sela postane njihov. Vodu su mogli da sprovedu iz fabrike ali su to okrenuli na drugu stranu kako bi nama Srbima zagorčali život i oterali nas”, rekao je Jeftić Kontakt plus radiju iz K. Mitrovice. Komandir severne policijske stanice u Mitrovici, Milija Milošević izjavio je da je jedan Srbin, zadobio povrede u sukobu s okupljenom grupom Albanaca. On je potvrdio da je posle tuče bilo pucnjave iz pravca kuća u kojima žive Albanci i dodao je da je policija uhapsila jednu osobu albanske nacionalnosti. "Uhapšen je vožač bagera, kosovski Albanaca, koji je izvodio radove", rekao je Milošević, i dodao da su radovi na vodovodnoj mreži obustavljeni.Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018