Vesti

Suvi Do: Povređeni Jeftić tvrdi da je problem teritorija a ne vodovodna mreža

Predrag Jeftić, koji je danas povređen u tuči grupe Albanaca i Srba u Suvom Dolu nadomak Kosovske Mitrovice, izjavio je da Albanci imaju za cilj da proteraju preostale Srbe u ovom multietničkom selu. “Njima nije stalo do vode već do teritorije. Stalo im je do toga da i srpski deo sela postane njihov. Vodu su mogli da sprovedu iz fabrike ali su to okrenuli na drugu stranu kako bi nama Srbima zagorčali život i oterali nas”, rekao je Jeftić Kontakt plus radiju iz K. Mitrovice. Komandir severne policijske stanice u Mitrovici, Milija Milošević izjavio je da je jedan Srbin, zadobio povrede u sukobu s okupljenom grupom Albanaca. On je potvrdio da je posle tuče bilo pucnjave iz pravca kuća u kojima žive Albanci i dodao je da je policija uhapsila jednu osobu albanske nacionalnosti. "Uhapšen je vožač bagera, kosovski Albanaca, koji je izvodio radove", rekao je Milošević, i dodao da su radovi na vodovodnoj mreži obustavljeni.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017