Vesti

Suvi Do: U sukobu Srba i Albanaca povređen Predrag Jeftić

U Suvom Dolu kod Kosovske Mitrovice danas oko 13 časova došlo je do sukoba grupe Srba i Albanaca i tom prilikom povređeno je nekoliko Srba, saznaje KIM radio. Do fizičkog obračuna među meštanima ovog multietničkog mesta došlo je, kako KIM radio saznaje, posle protesta Srba koji zahtevaju obustavljanje radova na instalaciji vodovoda koji bi trebalo da prolazi kroz njihova imanja u tom mestu. Portparol KPS policije u Kosovskoj Mitrovici Sami Mehmeti izjavio je KIM radiju da su se Srbi i Albanci sukobili u Suvom Dolu oko izgradnje kanala za vodu ali druge detalje nije želeo da iznosi. On kaže da su na lice mesta upućene snage KFOR-a, UNMIK i KPS policije koje su sprečile dalje sukobe meštana. Direktor bolnice u Kosovskoj Mitrovci Vladimir Adzić kazao je KIM radiju da je oko 13 i 30 sati u ovoj zdravstvenoj ustanovi medicinski zbrinut Predrag Jeftić iz Suvog Dola koji je zadobio povrede u predelu nosa. ” Pacijent je od udarca tupim predmetom zadobio prelom nosa i čela. Radi se o teškim telesnim povredama ali posle ukazane pomoći on nije životno ugrožen”, rekao je Adzić. Pre tri dana u Suvom Dolu sprečen je sukob Srba i Albanaca zbog istog problema i tom prilikom policija je uhapsila trojicu Albanaca i posle pretresa njihovih kuća zaplenjena je veća količina naoružanja.Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018