Vesti

Tri Albanca uhapšena u Suvom Dolu

Trojica Albanaca iz naselja Suvi Do, kod Kosovske Mitrovice uhapšena su prilikom pretresa jedne albanske kuće, a KFOR je tom prilikom zaplenio jednu automatsku pušku, potvrdio je portparol KPS-a za region Mitrovice, Besim Hoti. "Kod jednog od uhapšenih Albanaca pronađena je i zaplenjena puška. Sva trojica uhapšenih nalaze se u severnoj policijskoj stanici da bi dali izjave", kazao je Hoti. On je dodao da je danas oko 20 Srba iz naselja Suvi Do protestovalo, zahtevajući obustavljanje radova na instalaciji vodovoda koji bi trebalo da prolazi kroz njihova imanja u tom mestu. Prema Hotijevim rečima, oko 13 časova bačeno je nekoliko kamenica na bager koji je izvodio radove, ali povređenih nije bilo, niti je pričinjena materijalna šteta. "Zbog toga se okupilo između 20 do 30 Albanaca iz sela Suvi Do, ali bitno je da nije bilo nikakvog fizičkog kontakta između Srba i Albanaca”, rekao je Hoti, dodajući da se pripadnici KPS-a i UNMIK policije nalaze se na licu mesta i drže situaciju pod kontrolom.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017