Vesti

J. Krasnići: Srpska skupština je nelegalna institucija

Srpska skupština Kosova i Metohije je institucija koja je proistekla iz izbora koji nisu priznati od strane međunarodnih institucija i ona je stoga nelegalna, izjavio je danas predsednik Skupštine Kosova Jakup Krasnićci. “Svi izbori koji se organizuju izvan Ustava bez nadgledanja od strane međunarodnih institucija na Kosovu su nevažeći i nelegalni i nelegalne su sve strukture koje su osnovane na osnovu rezultata takvih izbora. Mi kao skupština tražićemo od izvršnih vlasti da ispune svoje obaveze u skladu sa Ustavom koji je na snazi”, kazao je Krasnići. On je kazao da Srbima nije u interesu da svoj politički i javni život organizuju van kosovskih institucija. “Mislimo da je najbolja ponuda od strane međunarodne zajednice i kosovskih institucija za građane Kosova srpske nacionalnosti Ahtisarijev plan i kosovski Ustav. Ne verujemo da je u interesu građana srpske nacionalnosti da njihov politički i javni život organizuju van kosovskih institucija. Želimo da Srbi, građani Kosova shvate novu realnost koja je stvorena na Kosovu i da koriste prava i slobode koje im garantuje novi Ustav Kosova”, kazao je Krasnići.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017