Vesti

Novi koordinator opštine Štrpce Zvonko Mihajlović

U Štrpcu je danas izvršena zvanična primopredaja vlasti između dosadašnjeg koordinatora opštine i novoizabranog predsednika opštine Štrpce, javlja dopisnik KIM radija iz ovog mesta, Igor Savic. Po rečima Zvonka Mihajlovića, novoizabranog predsednika opštine Štrpce, primopredaja od strane dosadašnjeg koordinatora opštine, Stanka Jakovljevića, prošla je bez većih problema i novoformirana vlast se okreće ka rešavanju nagomilanih problema u opštini. “ Cilj novoformirane opštinske vlasti je da, pre svega, zažive institucije sistema u Štrpcu i da kasnije krenemo da rešavamo vitalne probleme građana u opštini. Svakako da će prioritet imati problem rešavanje divlje izgradnje u Vikend zoni. To je problem koji nas odavno muči, pa ćemo morati da počnemo što pre da ga rešavamo”, kaže Zvonko Mihajlovic. Novi predsednik opštine je naveo da je već imao prve kontakte sa predstavnicima UNMIK-a i OEBS-a, koji po, njegovim rečima uviđaju novu realnost na terenu. “Što se UNMIK-a i OEBS-a tiče, tu neće biti većih problema. Što se pak nas tiče, saradnja sa njima je neminovna, mi želimo da sarađujemo i sa UNMIK-om i sa OEBS-om, sve do one granice dokle dosežu naši interesi. Joakim Riker, uprkos svojoj želji da produži mandate dosadašnjim koordinatorima, dobio je jasne signale sa najvišeg mesta, od Ban KI Muna i UN-a da sa tom praksom prestane. I oni shvataju realnost na terenu i znaju da su to bili ljudi koji nisu imali nikakvo realno uporište među narodom, znaju da je tim ljudima istekao mandat još 2006. godine. Kakogod, ne može se ignorisati volja građana koja je izražena na izborima, održanim 11. maja”, smatra Mihajlovic. On dodaje da se nada da će u najskorije vreme, predstavnici UNMIK-a priznati novoformiranu vlast, kao jedinu legalnu u opštini Štrpce.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017