Vesti

KPS: Braća Nedeljković nisu pretučeni

Komandir policijske stanice u Gračanici, Rama Krueziju rekao je za KIM radio da dvojica Srba, braća Branko (27) i Dragan (20) Nedeljković iz Preoca nisu pretučeni na svojoj njivi, kako je navedeno u saopštenju Srpskog nacionalnog veca. „ Incident se desio juče, nešto posle 18 ha, na putu Preoce-Batuse. Albanac koji je radio na njivi zvao je policiju, jer nije hteo da dozvoli dvojici Srba da bace smeće u blizini njegovog imanja. Policijska patrola je odmah izašla na mesto događaja i privela je u stanicu svu trojicu, međutim oni su se tamo sporazumeli i dogovorili da se više smeće ne baca. Nikakve tuče nije bilo“, kazao je Krueziju. Srpsko nacionalno veće saopštilo je danas da su prema njihovim saznanjima, dvojica Srba, braća Braća Nedeljković iz Preoca, zadobili teške telesne povrede pošto su „odbili naređenje“ grupe Albanaca da prekinu radove na sopstvenom imanju.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017