Vesti

A. Ivanko: UNMIK ne planira da otpocne saradnju sa srpskim paralelnim strukturama

UNMIK nije i ne planira da započne saradnju sa srpskim paralelnim strukturama, kazao je danas na redovnoj konferenciji za novinare portparol UNMIK-a Aleksandar Ivanko. On je dodao da šef UNMIK-a Lamberto Zanijeri planira da sledeće nedelje odputuje za Beograd i ostvari kontakte sa srpskom Vladom. Ivanko je kazao da je predviđeno da se rekonfiguracija UNMIK-a obavi do polovine oktobra. “Period od 120 dana nije utemeljeni period, to je više koncept, nego rok, stoga vam ne mogu reći tačan datum. Predviđeni krajnji datum do kada se UNMIK treba rekonfigurisati je druga polovina oktobra”, kazao je Ivanko. On nije mogao da precizno odgovori na pitanje koliko će ljudi posle rekonfiguracije otići iz UNMIK-a, kazao je samo da se radi o značajnom broju osoblja koji će napustiti misiju. Dodao je da će smanjenje broja zaposlenih sprovesti Radna grupa koja je prošle nedelje ustanovljena i kojom predsedava Brajan Hopkins.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017