Vesti

K. Mitrovica: Ranjen jedan pripadnik policije i napadač

Na pripadnike policije u policijskoj stanici u južnom delu Kosovske Mitrovice tokom noći pucala je osoba čiji identitet još nije utvrđen, a tom prilikom ranjeni su jedan policajac i napadač, saopštila je danas Kosovska policijska služba. Osoba stara između 35-40 godina je u 1 sat posle ponoći došla do policijske stanice „Jug“ u Kosovskoj Mitrovici, i nakon kontakta sa policajcima počela da iz pištolja puca na njih. Tom prilikom je ranjen jedan pripadnik KPS-a, a pošto su pripadnici policije koji su bili prisutni odgovorili na vatru ranjen je i napadač, navodi se dalje u saopštenju KPS-a. Ranjeni policajac i napadač su prebačeni u Kliničko-bolnički centar u Prištini, a prema informacijama sa kojima raspolaže policija nisu u životnoj opasnosti. Policija radi na utvrđivanju identiteta napadača. Na lice mesta su odmah po napadu izašle policijske jedinice i javni tužilac. Istragu o ovom slučaju preuzela je Direkcija za teška krivična dela koja radi pri Glavnoj komandi policije u Prištini.Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018