Vesti

Slučaj povodom napada na kuću H. Tačija predat sudu

KPS policija sprovodi sveobuhvatnu istragu u vezi sa napadom na kuću premijera Kosova Hašima Tačija. Po rečima portparola KPS policije, Vetona Eljšanija, zbog ovog napada formirana je radna grupa kojom rukovodi general policije Šeremert Ahmeti. On je kazao da je slučaj upućen tužiocu a potom i sudu. Eljšani nije mogao da odgovori na pitanje novinara da li je napadač nosio oružje ni da li je to u stvari bio napad na dvojicu braće Hašima Tačija. “Rekao sam da će detaljna istraga biti sprovedena u vezi incidenata ispred kuće Tačija i sa kućom njegove braće“. Eljšani je dodao da je KPS izvršni organ i da pritisaka tokom sprovođenja istrage nema ni od jedne političke organizacije niti institucije Kosova. Saopšteno je da obezbeđenje premijera Kosova ima dozvolu za nošenje oružja, iako po rečima Eljšanija, na Kosovu ne postoji zakon koji reguliše tu oblast. On je kazao da je policija odgovorna za razmatranje svih zahteva i procena rizika te da je to organ koji odlučuje kome će biti dodeljeno obezbeđenje. Portparol KPS policije potvrdio je na pres konferenciji u Prištini da međunarodna policija i sudski eksperti nisu uključeni u rešavanje ovog slučaja već su prisutni kao posmatrači.Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018