Vesti

Oružani napad na kuću Hašima Tačija

U naselju Dragodan u Prištini sinoć oko 23:15 izvršen je oružani napad na kuću premijera Kosova, Hašima Tačija, saznaje KIM radio. U napadu nije bilo povređenih ali je na kući pričinjena materijalna šteta. Prema informacijama do kojih je KIM radio došao jedan od napadača uspeo je da izmakne obezbeđenju premijera, popne se na terasu drugog sprata kuće i puca kroz prozor. U tom trenutku došlo je do međusobnog puškaranja između napadača i obezbeđenja premijera Tačija. Tači se u to vreme nije nalazio u kući a članovi njegove porodice ostali su nepovređeni. Kosovska policijska služba potvrdila je da je pucano na kuću premijera Kosova ali detalje u cilju istrage policija ne želi da saopštava. Portparol policije Veton Eljšani izjavio je KIM radiju da niko od napadača nije uhapšen i da policija sprovodi opsežnu istragu kako bi se utvrdili svi detalji u vezi ovog slučaja. On kaže da policija pouzdano tvrdi da je u međusobnom oružanom obračunu ranjen jedan od napadača. Oko kuće premijera Kosova Hašima Tačija na Dragodanu trenutno su stacionirane specijalne jedinice KPS policije. Istraga je u toku.Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018