Vesti

KPS zaplenila veliku količinu falsifikovanih dokumenata

Falsifikovane srpske pasoše, lične karte, fakultetske diplome, vozačke dozvole, kao i albanska i strana dokumenta, zaplenila je juče Kosovska policijska služba u dve odvojene akcije, na Dardaniji i Vranjevcu u Prištini. Portparol KPS-a Veton Eljšani je u izjavi za KIM radio kazao da je policija otkrila i zaplenila mini štampariju za falsifikovanje dokumenata. “Policija je zaplenila pribor za štampanje i veću količinu falsifikovanih dokumenata, pasoše, lične karte, vozačke dozvole, fakultetske diplome…” Eljšani je kazao da je policija u vezi falsifikovanja dokumenata uhapsila četiri Albanca, za koje sumnja da učestvuju u lancu trgovine ljudima i pretresla dve kuće. “Istražna jedinica KPS-a je pronašla falsifikovana dokumenta, kartice, vize, diplome… i opremu na kojoj se sve to radilo. U kućama koje smo pretresli našli smo i mnogo putnih isprava koje su bile spremne za njihove naručioce”, kazao je Eljšani. On je kazao da su svi osumnjičeni u zatvoru u Prištini i za 72 sata će istražni sudija odlučiti o daljem postupku sa njima. Eljšani je dodao i to da je u akciji koja je sprovedena u Bresju juče, pronađeno pola kilograma heroina i da je u vezi tog slučaja uhapšeno 6 osoba.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017