Vesti

B. Stojanović: Srbi nisu mogli da utiču na odluku o usvajanju Ustava

Šef poslaničke grupe SLS i Nove Demokratije Bojan Stojanović kazao je da je usvajanje Ustava očekivani proces koji je usledio nakon jednostranog proglašenja nezavisnosti Kosova i Metohije i da jedini predstavnici Srba u kosovskom parlamentu nisu mogli da utiču na odluku o usvajanju Ustava. "Mi nismo imali legitimitet niti podršku srpske zajednice da utičemo na odluku o usvajanju. Mi nismo učestvovali u izradi nacrta ovog Ustava već se to dešavalo u prošlom sazivu Skupštine kada mi nismo učestvovali", kazao je Stojanović. Na pitanje zbog čega je Branislav Grbić učestvovao na sednici Skupštine, Stojanović je rekao da je on ušao na kratko da bi video šta se tamo dešava. "On nije glasao, niti učestvovao u donošenju Ustava", kaže Stojanović.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017