Vesti

Honorarni radnici Radio Gračanice nastavljaju sa štrajkom glađu

Honorarni radnici Radio Gračanice već treći dan štrajkuju glađu tražeći od ministra za Kosovo i Metohiju Slobodana Samardžića da ispuni obećanje o rešavanju njihovog radnog statusa. Jedanaest radnika ovog radija od juče je smešteno u zgradu Doma Kultrure u Gračanici. Kako je za KIM radio potvrdila Zorica Jevtić stanje radnika je pogoršano, a pomoć im ukazuje ekipa hitne pomoći. “Dve koleginice su na infuziji, jedna je u lošem stanju a jedna je dojilja. Sa nama je pomoć 24 sata”, kazala je Jevtic. Ona je dodala da će i dalje ostati u štrajku sve dok se ne ispune njihovi zahtevi.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017