Vesti

Proslavljen dan Roma na KiM

Svetski dan Roma, obeležava se danas širom sveta kako bi se skrenula pažnja javnosti na težak položaj Roma. NVO "Glas Roma" i "Balkanski suncokreti" danas su u Gračanici, povodom svetskog dana Roma, organizovale turnir u košarci i u fudbalu. Predstavnik Roma u Gračanici Hamit Šerifovic kaže za KIM radio da Romi žive u jako teškim uslovima. "Naša deca nemaju uslova da se školuju, nemožemo da nađemo posao. Živimo u jako teškim uslovima i nemožemo da priuštimo našoj deci ono najpotrebnije", kazao je Šerifovic. Svetski dan Roma ustanovljen je na Prvom svetskom kongresu Roma 1971. godine u Londonu. Tada je usvojeno zvanično ime naroda - Romi, što znači čovek. Usvojena je romska plavo-zelena zastava sa tačkom u sredini, a pesma 'Đelem đelem' je proglašena za romsku himnu.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017