Vesti

Ministar kulture Vojislav Brajović posetio Visoke Dečane i Pećku patrijaršiju

“Ako ne brinemo o ljudima koji su ostali da žive na Kosovu i Metohiji ništa nije urađeno”, rekao je ministar kulture Vojislav Brajović tokom današnjeg obilaska Visokih Dečana i Pećke Patrijaršije. On smatra da država nije učinila mnogo za afirmaciju i oživljavanje kulture na prostoru južno od reke Ibar. “Kada se nešto otruje treba velika količina protivotrova da bi došlo do ozdravljenja. Ako ne brinemo o ljudima, o čemu ćemo, o zemlji”, pita se ministar Brajović. On je najavio izgradnju pozorišta u Kosovskoj Mitrovici, gde će biti smeštena srpska drama koja je iseljena i proterana iz Prištine. Vladika Teodosije, kazao je da je ova poseta od izuzetnog značaja, jer Ministarstvo kulture u kontinuitetu radi na očuvanju nasleđa i zaštiti spomenika na Kosovu i Metohiji. “Ima još mnogo toga da se uradi, ono što su naši preci stvorili i predali u nasledstvo i što su do sada sačuvali, trebamo i mi očuvati”, rekao je vladika. Ministar kulture i poznati glumac Vojislav Brajović krstio se danas u Visokim Dečanima, a čin krštenja obavio je iguman manastira i episkop lipljanski Teodosije.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017