Vesti

K. Mitrovica: Neophodno jedinstvo svih Srba

Na skupu protiv nezavisnosti Kosova i Metohije, održanom u severnom delu Kosovske Mitrovice, ponovljen je stav da Srbija u Evropsku Uniju može samo u međunarodno priznatim granicama. Predsednik izvršnog odbora SNV-a Kosova i Metohije, Nebojša Jović, apelovao je na jedinstvo čitavog srpskog naroda što uključuje i političke lidere. "Neka ne dele narod, jer narod je samo jedan", poručio je Jović i dodao da se Kosovo i Metohija ne smeju deliti na stranačke delove, jer ako "dele Kosovo, podeliće i celu Srbiju" zaključuje Jović. Nazivajući Ministra odbrane, Dragana Šutanovca, "slobodnim strelcem", jer "iako nije podržan ni od jedne domaće političke stranke on radi na tome da pomogne onim bolesnim umovima koji su, 17. marta ove godine, izazvali nasilje", rekao je Jović i naglasio da ga ne naziva Ministrom odbrane jer bi on, kao takav Ministar, morao da se zapita "kako to da nama oduzimaju deo teritorije a on da ćuti". Obraćajući se okupljenima, predsednik Skupštine Republike Srpske Krajine, Rajko Rožajić rekao je da Krajišnici nisu iznenađeni priznanjem "nekakve" nezavisnosti KiM od strane Vlade Hrvatske "zato što je i Republika Hrvatska stvorena na zločinu i genocidu nad srpskim narodom". Na protestu su se pojavili i članovi ruske omladinske organizacije "Naša Rusija", koji su na Kosovo došli sa željom da se sami upoznaju sa situacijom na terenu.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017