Vesti

Više od sedam policajaca srpske nacionalnosti vratilo se u KPS

Portparol KPS-a za region Prištine Veton Eljšani kazao je da se 'više od sedam' policajaca srpske nacionalnosti vratilo u službu, nakon štrajka koji je počeo posle jednostranog proglašenja nezavisnosti Kosova, ne želeći da precizira tačan broj. 'Ne možemo da kažemo tačan broj, samo da je u pitanju više od sedam pripadnika KPS-a srpske nacionalnosti. Radi se o policajcima koji su radili u regionu Gnjilana i Prištine', kazao je Eljšani za KIM radio. On je rekao da je njima vraćeno oružje, i policijske značke i da se oni nalaze na radnim mestima. Što se tiče ostalih policajaca koji su suspendovani na tri meseca, Eljšani kaže da ako se u tom roku ne vrate u službu najverovatnije će ostati bez posla. 'Istraga je u toku i svi suspendovani primaju platu za sada, ali ako se ne vrate kada istekne suspenzija, najverovatnije će ostati bez posla', kazao je portparol KPS-a.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017