Vesti

Vozilu Hitne pomoći nije dozvoljen ulazak u dvorište Opštine. Radnici u lošem stanju

Honorarni saradnici Radio Gračanice već drugi dan štrajkuju glađu tražeći da im se reši radno pravni status. Honorarni radnici su noć proveli ispred zgrade Opštine u Gračanici jer im nije dozvonjeno da udju u zgradu. Predstavnik radnika Zorica Jevtić kaže da se radnici, među kojima je veći broj žena, oseća veoma loše i da jedna od njih prima infuziju. Zdravstvenim radnicima i vozilu hitne pomoći Doma zdravlja u Gračanici nije dozvoljen ulazak u dvorište Opštine pa se štrajkačima pomoć ukazuje na ulici. „Mi smo noć proveli u privatnim kolima ispred zgrade Opštine. Još uvek nam se niko od nadležnih nije obratio. Jedna koleginica nalazi se u veoma lošem zdravstvenom stanju a ostali imaju velikih problema sa hipertenzijom“, rekla je KIM radiju Zorica Jevtić. 11 Honorarnih radnika radio Gračanice započelo je juče štrajk glađu ispred zgrade opštine, jer nije, kako navode, ispunjeno obećanje ministra Slobodana Samardzića da se u roku od 15 dana pokrene zahtev za njihov prijem u stalni radni odnos.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017