Vesti

Ustavna Komisija podnela predlog Ustava predsedniku Kosova

Ustavna Komisija je danas u 13:00 u gradskoj biblioteci, formalno usvojila i potpisala Ustav samoproglašene Republike Kosovo. Komisija je, na ceremoniji potpisivanja, predlog Ustava predstavila predsedniku Kosova, kaže se u saopštenju. Predsednik će predlog Ustava podneti Skupštini, a u saopštenju se dodaje da se usvajanje očekuje brzo. „Ustavna Komisija je duže od godinu dana radila na pripremi Ustava Kosova. Komisija je tokom tog procesa razmotrila niz Ustava demokratskih zemalja i razgovarala sa velikim brojem međunarodnih i lokalnih stručnjaka. “ U saopštenju se kaže da je Ustavna Komisija organizovala dve faze informativnog procesa, kako bi uključila javnost u proces pripreme nacrta Ustava i dodaje se da je oko 35% podnešenih komentara u potpunosti uključeno u Ustav.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017