Vesti

Sven Lindhom: UNMIK i Kontakt grupa diskutuju o sprovođenju lokalnih izbora na KiM

Govoreći o mogućnosti sprovođenja lokalnih izbora na Kosovu i Metohiji, portparol UNMIK-a Sven Lindholm rekao je za KIM radio da je povodom ovog pitanja u toku diskusija sa Kontakt grupom i ostalim međunarodnim partnerima. On kaže da je UNMIK primio zahtev Beograda, ali da se još uvek čeka na zvaničnu odluku. “UNMIK je organizacija koja raspisuje izbore na Kosovu, gospodin Riker je rekao da on čeka na zahtev iz Beograda, ukoliko Beograd želi neku vrstu podrske. Taj zahtev je primljen i još uvek se čeka na odluku koja će biti doneta povodom ovih izbora. Konačnu odluku o tome donećemo nakon diskusije sa Kontakt grupom i našim međunarodnim partnerima”, rekao je Lindholm. Portparol UNMIK-a nije imao odgovor na pitanje novinara da li će biti dopušten prenos glasačkog materijala preko administrativnog prelaza, dodajući da će se i to znati kada se dođe do zvanične odluke o raspisivanju lokalnih izbora na KIM.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017