Vesti

S. Nikolić: Radnici Radio Gračanice su nestrpljivi. Pregovori su u toku

Honorarni radnici radio Gračanice, njih 11 započeli su rano jutros štrajk glađu ispred zgrade opštine u Gračanici, tražeći da im država, posle devet godina, reši radni status. Iako je bio obećan rok od 15 dana da se pred uparvom RTS-a i Vlade Srbije pokrene zahtev za rešavanje njihovog radnog statusa do toga ipak nije došlo pa su se odlučili na štrajk glađu. “To je nastavak štrajka koji je započet početkom prošlog meseca I tražimo hitno rešavanje našeg statusa”, rekla je KIM radiju predstavnik honorarnih radnika Radio Gračanice Zorica Jevtić. Ona napominje da u buduće neće verovati ničijim obećanjima I da će ispred zgrade Opštine Priština u Gračanici ostati do ispunjenja zahteva. Honorarni radnici radio Gračanice razgovarali su sa koordinatorom opštine Priština Slavišom Nikolićem koji je KIM radiju kazao da je jutros obavestio nadležne u Beogradu o postupku novinara Radio Gračanice ali da odgovora još uvek nema. Međutim on je potvrdio da je ministar Samardzić već imao razgovor sa direktorom RTS-a Aleksandrom Tijanićem povodom položaja honorarnih radnika Radio Gračanice. ”Očigledno da ovi radnici koji su u štrajku nemaju strpljenja za bilo šta I odlučili su se za ovaj korak koji nije u njihovom interesu, najpre zbog zdravlja a posle I zbog svega ostalog”, rekao je Nikolić. On kaže da pritisak na organe vlasti nije način na koji se rešavaju problemi I da je za rešenje svih problema Srba na Kosovu potrebno vreme. “Treba sačiniti spiskove, proveriti sve, ko je na platnom spisku, ko gde radi isl. , jer ima mnogo pokušaja I pričanja neistine od mnogih radnika”, naglasio je koordinator opštine Priština. Radio Gračanicu osnovali su radnici Radio Prištine koji su nakom 1999. godine proterani sa svojih radnih mesta. To je prva radio stanica koja je na Kosovu otpočela sa emitovanjem programa na srpskom jeziku od dolaska međunarodne misije na Kosovo I Metohiju 1999. godine.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017