Vesti

Gračanica:Radnici KPD nastavili blokadu Koordinacionog centra

Radnici srpske nacionalnosti Kazneno popravnog doma u Lipljanu, njih oko stotinu, nastavilo je i jutros sa blokadom zgrade Koordinacionog centra u Gračanici nezadovoljni odlukom Vlade Srbije o isplati jednokratne pomoći za radnike koji su nakon jednostranog proglašenja nezavisnosti Kosova a na poziv Vlade napustili svoja radna mesta. Predstavnik radnika, Boban Petrović, je jutros KIM radiju kazao da radnici KPD i dalje traže isplatu mesečnih primanja kako im je i obećano. Oni su, po njegovim rečma, u petak uputili spisak zahteva ministru pravde Dušanu Petroviću a dva dana ranije i premijeru Srbije Vojislavu Koštunici ali do danas nije stigao nikakav odgovor. Petrović kaže da im se niko od nadležnih nije obraćao osim načelnika Kosovskog okruga Gorana Arsića. “Nastavljamo sa blokadom zgrade Koordinacionog centra i bićemo istrajni u svojim zahtevima”, rekao je Petrović. Nakon proglašenja nezavisnosti Kosova oko stotinu radnika Kazneno popravnog doma u Lipljanu napustilo je svoja radna mesta na poziv ministarstva za Kosovo i Metohiju uz čvrste garancije da će njihov status biti rešen i da će Vlada Srbije materijalno zbrinuti sve radnike.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017