Vesti

Tomislav Nikolić na mitingu SRS-a u Gračanici pozvao Srbe da ne prodaju svoja imanja

“ Izbori u maju su dobra prilika da pobede oni koji ne daju Kosovo i Metohiju”, poručio je pred nekoliko hiljada ljudi u Gračanici, potpredsednik SRS-a Tomislav Nikolić. On je okupljene pozvao da ne prodaju svoju imovinu. ” Molim Vas da ne prodajete i nemojte da se selite, zovite da se mi preselimo kod vas, to je mnogo bolje nego da Vi napuštate svoje domove jer bi mnogima bilo to u interesu”, rekao je Nikolić, dodajući da su Ujedinjene nacije dobrodošle da vode brigu o Srbima na Kosovu, za razliku od Evropske unije. Iz SRS-a poručuju da narodu koji živi na prostoru Kosova i Metohiji treba dati posao, a “ne milostinju”, a Nikolić je obećao da će mu, ukoliko pobedi, glavni motiv biti stvaranje boljeg života za sve na KiM. “Živećemo sa Albancima, sa Romima, pored Muslimana, pored svih onih koji ovde i sad žive, oni neka izgrađuju svoje institucije, to im niko ne brani, samo Vam ne damo Kosovo i Metohiju”, dodao je Nikolić. Pre početka mitinga, čelnici SRS-a sastali su se u konaku manastira Gračanica sa vladikom raško-prizrenskim Artemijem. Današnji miting protekao je bez incidenata, a obezbeđivale su ga jake snage švedskog KFOR-a i UNMIK policije.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017