Vesti

Kompletna pošiljka lekova do kraja dana stiže u Dom zdravlja u Gušterici

Kompletna medicinska pošiljka, koja je dve nedelje zadržana na terminalu UNMIK-ove carine u južnom delu Kosovske Mitrovice, do kraja dana ce biti dopremljana do zdravstvenih ustanova u opštini Lipljan saznaje KIM radio. Portparol UNMIK-ove carine Adrijatik Staviljeci je u izjavi KIM radiju rekao da je komisija zadužena za koordinaciju između UNMIK-a i ministrarstva zdravlja Kosova izdala rešenje kojim se odobrava uvoz samo polovine lekova sa UNMIK-ove carine u južnom delu Kosovske Mitrovice. “Polovina pošiljke je prošla carinu, jer je za nju komisija izdala rešenje, u kome se kaže da nije potrebna licenca za uvoz ograničene količine medicinske pomoći”, rakao je Staviljeci. On je dodao da kosovsko ministarstvo zdravlja i agencija za lekove pripremaju potrebna dokumenta za drugu polovinu lekova, koji su ostali na terminalu, pa će najkasnije do kraja dana oni stići u Guštericu.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017