Vesti

Gračanica: Krizni štab privremeno ukinuo proteste

Krizni štab Kosovskog okruga je doneo odluku da se prestane sa protestima na nedelju dana. Time se “daje prilika onima, kojima su zahtevi upućeni, da na njih odgovore”, rečeno je na današnjem mitingu Srba u Gračanici. Portparol Kriznog štaba, Boban Petrović, obraćajući se Srbima sa centralnog Kosova koji su uzeli učešće u današnjem protestu, rekao da “ima indicija da će se na neke zahteve odgovoriti pozitivno”. U međuvremenu je dogovoreno nekoliko susreta sa predstavnicima UNMIK-a i KFOR-a. Petrović je takođe upozorio da će, ukoliko se na njihove zahteve ne odgovori, “sledeće proteste omasoviti i radikalizovati, uz primenu drugih oblika građanske neposlušnosti i demokratskog iskazivanja nezadovoljstva”.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017