Vesti

Lekovi za zdravstvene ustanove u Lipljanu još uvek na carini u Mitrovici?

Portparol četvrtog UNMIK-ovog stuba Metilda Heneke, koja je prošle nedelje izjavila da će lekovi namenjeni za bolesnike u opštini Lipljan biti pušteni kada se pribavi potrebna dokumentacija, uključujući i dozvolu kosovske Agencije za promet lekova, danas je u Prištini rekla da se na UNMIK-ovoj carini ne nalaze nikakvi lekovi, ali nije potvrdila da li to znači da su lekovi namenjeni bolesnicima u opštini Lipljan pušteni sa UNMIK-ove carine u južnom delu Kosovske Mitrovice. Kako u međuvremenu saznaje KIM radio, medicinska pošiljka, namenjena zdravstvenim ustanovama u opštini Lipljan, i dalje je na UNMIK-ovoj carini u južnom delu Kosovske Mitrovice. Portparol UNMIK-ove carine Adrijatik Staviljeci rekao je da za pošiljku sa lekovima još uvek nije pribavljena potrebna dokumentacija. “ Ja imam informacije da se lekovi i dalje nalaze u Mitrovici jer za njih još uvek nije pribavljena potrebna dokumentacija od strane kosovske Agencije za promet lekova“, kazao je Staviljeci. Lekari iz zdravstvenih ustanova u opštini Lipljan nisu mogli da potvrde da li su lekovi stigli, ali je direktor Doma zdravlja u Gračanici dr Rada Trajković KIM radiju rekla da će do kraja nedelje biti održan sastanak sa UNMIK-om u cilju rešavanja ovog problema. Ona je izrazila nadu da će dogovor biti postignut kako bi se ovakve situacije u budućnosti izbegle I kako problem bolesnika ne bi bio politizovan. “Stanje u zdravstvenim ustanovama u opštini Lipljan zbog zadržavanja pošiljke sa lekovima je kritično”, kaže Rada Trajković i dodaje da su i zalihe lekova u Domu zdravlja u Gračanici pri kraju jer se u protekle dve nedelje pomaglalo bolesnicima u opštini Lipljan. Najviše nedostaju antibiotici, lekovi za krvni pritisak i antidepresivi, pa su pacijenti prinuđeni da sami kupuju lekove u privatnim apotekama.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017