Vesti

Nastavljeni protesti u Gračanici

Više od mesec dana meštani centralnog Kosova održavaju proteste u Gračanici, u znak solidarnosti sa suspendovanim policajcima KPS-a, tražeći razgovor sa šefom UNMIK-a Joakimom Rikerom, kao i da albanski policajci što pre napuste policijsku stanicu u Gračanici. Međutim, njihovi zahtevi i dalje ostaju bez odgovora. “Mi ćemo biti uporni i okupljaćemo se svakog dana, kako bi se izborili za prava naših policajaca i nas samih, jer nam je bezbednost ugrožena, nakon nasilne secesije Kosova. Nastavljamo da tražimo od Ujedinjenih nacija da poništi sve akte koji nisu u skladu sa Rezolucijom 1244 i Poveljom UN-a”, rekao je u ime meštana, Siniša Đorđević na današnjem skupu. Novo okupljanje žitelja centralnog Kosova najavljeno je za sutra u podne, na centralnom trgu u Gračanici. Njima će se, kako je rečeno, pridružiti pesnici iz raznih gradova Srbije, koji će doći na protest.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017