Vesti

Radnici KPD-a Lipljan traže od države Srbije obećani novac

Stotinak suspendovanih radnika Kazneno-popravnog doma u Lipljanu i danas je nastavilo sa blokadom zgrade Koordinacionog centra Vlade Srbije u Gračanici. Radnici kazneno-popravnog doma ponovili su svoje zahteve, da država Srbija preuzme sve radnike, kao što je bilo obećano nakon jednostranog proglašenja nezavisnosti Kosova i poziva Beograda da napuste kosovske institucije. Oni traže sastanak sa premijerom Srbije, Vojislavom Koštunicom, radi što hitnijeg rešavanja ovog problema. “Tražimo da nam se bez odlaganja ispuni sve šta nam je obećano. Zahtevamo da budemo na platnom spisku naše države, nakon što je od nas traženo da napustimo službu. Mi do danas nismo primili nikakvu novčanu nadoknadu”, rekao je za KiM radio, predsednik štrajkackog odbora, Boban Petrović. Zaposleni u kancelarijama Koordinacionog centra već drugi dan, zbog blokade radnika KPD-a, ne mogu da obavljaju svoje redovne duznosti. “Zahtevi radnika su opravdani, medjutim nije pravo resenje blokada odredjenih srpskih institucija. U ovom trenutku kada se plašimo da albanska država zatvara paralelene institucije države Srbije, ovo nam je najmanje potrebno. Mi imamo blokadu od strane Srba i zatvaranje srpskih institucija”, rekao je za KiM radio načelnik kosovskog okruga Goran Arsić. On dodaje da on i radnici okruga sede ispred kapije i čekaju da udju u svoje radne prostorije. Zgradu Koordinacionog centra, radnici KPD Lipljan su i pre dve nedelje držali u blokadi, ali su nakon razgovora sa ministrom Samardzicem odustali od daljeg štrajka jer im je tada obećano da će iz Srbije primati novčanu nadoknadu u visini plata koje su imali. Medjutim, oni od obećanog nisu ništa dobili, pa će do ispunjenja zahteva i dalje blokirati prostorije Kosovskog okruga, Više ekonomske škole i svih institucija koje se nalaze u okviru prostora ove zgrade u Gračanici.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017