Vesti

A. Ivanko: Jedino je UNMIK ovlašćen da organizuje izbore na KiM

Jedino je UNMIK ovlašćen da na Kosovu i Metohiji organizuje izbore, ponovio je na današnjoj konferenciji za novinare portparol UNMIK-a Aleksandar Ivanko. “UNMIK je jedinino ovlašćen da organizuje izbore ovde. Mi ćemo imati sastanak sa Kontankt grupom u vezi sa stavom koji ćemo zauzeti oko organizovanja izbora na teritoriji Kosova i Metohije, ” kazao je Ivanko. On je rekao da se sa Beogradom oko organizovanja izbora još nije razgovaralo i dodao da su za sada sve opcije na stolu. “Mi ne razgovaramo samo sa našim glavnim štabom, već i sa internacionalnim partnerima, kao i sa Vladom Kosova. Naravno, mi ćemo uzeti u obzir stavove svake angažovane strane”, kazao je Ivanko. Na redovnoj konferenciji međunarodnih predstavnika u Prištini bilo je reči i o ruskom kontingentu humanitarne pomoći koji je upućen srpskoj i ostalim nealbanskim zajednicama na Kosovu i Metohiji. Rečeno je da donacije na Kosovo dolaze svakodnevno i da ukoliko se ispoštuje carinska procedura svaka pomoć može da uđe na Kosovo.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017