Vesti

M. Heneke: Na carini se više ne nalaze nikakvi lekovi

Portparol UNMIK-a Metilda Heneke, koja je prošle nedelje izjavila da će lekovi namenjeni za bolesnike u opštini Lipljan biti pušteni kada se pribavi potrebna dokumentacija uključujući i dozvolu kosovske Agencije za promet lekova, danas je u Prištini rekla da se na UNMIK-ovoj carini ne nalaze nikakvi lekovi. Na redovnoj pres konferenciji međunarodnih predstavnika u Prištini ona je potvrdila da se na carinama na Kosovu i Metohiji više ne nalaze nikakvi lekovi ali nije potvrdila da li to znači da su lekovi namenjeni bolesnicima u opštini Lipljan pušteni sa UNMIK-ove carine u južnom delu Kosovske Mitrovice. Kako je KIM radio saznaje medicinska pošiljka sa lekovima i sanitetskim materijalom namenjena za lečenje bolesnika u opštini Lipljan danas će stići do zdravstvenih ustanova I bolesnika u ovoj opštini. Pošiljka lekova vredna milion i 700 hiljada dinara zbog, kako je potvrđeno, nedostatka adekvatne dokumentacije bila je zadržana na UNMIK-ovoj carini u južnom delu Kosovske Mitrovice više od dve nedelje.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017