Vesti

Gračanica: Radnici KPD proveli noć u zgradi Kosovskog okruga

Radnici Kazneno-popravnog doma u Lipljanu, koji su napustili radna mesta posle jednostranog proglašenja nezavisnosti Kosova i Metohije i koji su juče drugi put počeli štrajk u Gračanici, proveli su noć u zgradi Kosovskog okruga. Predstavnik štrajkača Boban Petrović je KIM radiju kazao da radnici traže od Vlade Srbije da ispoštuje datu reč ireši socijalni problem ardnika kao i da preuzme brigu o svim radnicima koji su do 2002. godine radili u KPD Lipljan kako je I obećano. Oko stotinu radnika KPD je juče uputilo dopis premijeru Srbije Vojislavu Koštunici tražeći sa njim hitan sastanak. Radnicima KPD juče su se u štrajku pridružili I radnici lokalnih kancelarija koji su takođe napustili radna mesta posle proglašenja nezavisnosti Kosova.



Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017