Vesti

Humanitarna pomoć iz Rusije sledeće nedelje će biti dopremljena na KiM

Humanitarna pomoć Ruske Federacije namenjena srpskim enklavama na Kosovu u toku sledeće nedelje će biti distribuirana na Kosovo i Metohiju, potvrdio je u izjavi za KIM radio Bora Tajić, načelnik odeljenja za povratak i humanitarnu pomoć pri ministarstvu za KiM. On je kazao da je juče stigao prvi avion sa hranom, kao i to da će u narednih nekoliko dana do Srbije stići još oko140 tona namirnica, medicinske opreme i lekova. Tajić kaže da je planirano da se sa distribucijom krene tek posle 10. aprila kada će u Beograd stići poslednja isporuka iz Rusije. “Cela humanitarna pomoć će najpre doći do centralnog magacina pokrajinskog Crvenog krsta u Zvečanu, odakle će dalje biti distribuirana širom Kosova i Metohije. Takođe, lekovi će se iz Kosovske Mitrovice dalje slati u ostale zdravstvene ustanove na Kosovu i Metohiji. ” Tajić je rekao i to da će koordinaciju za hranu vršiti Crveni krst Srbije, a za lekove Ministarstvo zdravlja.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017