Vesti

Piter Fejt overio nacrt Ustava Kosova

Međunarodni civilni predstavnik Piter Fejt overio je danas nacrt Ustava Republike Kosovo koji je juče usvojila Ustavna komisija Kosova, saznaje KIM radio. Fejt je rekao da mu je zadovoljstvo da overi nacrt Ustava, u skladu sa odredbama Sveobuhvatnog rešenja statusa. “Čestitam članovima Ustavne komisije kao i svima koji su učestvovali u procesu izrade Ustava, na radu na ovom istorijskom dokumentu. Kosovo će imati moderan Ustav koji garantuje potpuno poštovanje pojedinačnih prava kao i prava zajednica, uključujući prava kosovskih Srba, po vladavini zakona. Pravo na lokalnu samoupravu je čvrsto obuhvaćeno nacrtom Ustava", istakao je Piter Fejt. On dodaje da veruje da će vlada i građani Kosova započeti sa izgradnjom održivog, multietničkog društva.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017