Vesti

Goraždevac: Mladi traže zaposlenje. Koordinator R. Dunić ne želi da objavi platni spisak opštine Peć

Mladi iz Goraždevca traže da se razmatraju zahtevi da bude rešen njihov problem zaposlenja ili socijalnog statusa. ” Niko od njih nije bio spreman da kaže nešto više za naš program”, javlja dopisnik KiM radija iz Gorazdevca Darko Dimitrijevic I dodaje da se grupa na današnjem sastanku dogovorila da oformi petočlanu delegaciju, koja će obići državne institucije u Beogradu i zahtevati da se njihov problem reši. Ukoliko do toga ne dodje, oni prete blakadom svih državnih institucija koje funkcionisu u Gorazdevcu. A u vezi sa problemom zapošljavanja mladih u Goraždevcu I povodom prijema radnika bez konkursa, Radio Goraždevac je od opštinskog koordinatora zatražio platni spisak opštine Peć, kako bi se utvrdilo koliko je novih ljudi primljeno u radni odnos u lokalnoj samoupravi i koliko njih prima kosovski dodatak, a ne živi na prostoru KiM. Obračunski radnik opštine Pec, Rada Pajkovic nije želela da kaze nista o pomenutom platnom spisku, uputivši novinara Goraždevac radija na koordinatora za Pec, Radojka Dunića. Medjutim, Dunić tvrdi da je platni spisak “kod šefova u Beogradu” i poručuje da spisak nikad nece biti objavljen. Platni spisak se i pored toga što je poverenik za informacije od javnog znacaja dva puta doneo rešenje u korist tražioca informacije, nije našao u javnosti, pa se stoga postavlja pitanje šta je to tako tajno zbog čega platni spisak opštine Peć ne sme biti objavljen u javnosti i da li zbog toga ovih dana protestvuje devedeset posto mladih iz Goraždevca.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017