Vesti

Grčanica: Održan protest Srba

Više hiljada meštana Gračanice I okolnih srpskih sredina okupilo se i danas na protestnom skupu dajući tako podršku srpskim pripadnicima KPS policije, koji su posle jednostranog proglašenja nezavisnosti napustili službu. “Još jenom zahtevamo da se srpski policajci vrate na svoja radna mesta bez ikakvih uslovljavanja pod komandom UNMIK-a”, rekao je u ime meštana Gračanice Siniša Đorđević. I dalje se traži razgovor sa šefom UNMIK-a Joakimom Rikerom, kao i da albanski policajci što pre napuste policijsku stanicu u Gračanici, kao i sve podstanice u srpskim sredinama i da ih zamene policajci UNMIK-a. Protestni skup završen je protestnom šetnjom do manastira Gračanice a nov protest zakazan je za sutra.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017