Vesti

R. Ljajić: Nastavljamo sa posetama srpskom narodu na Kosovu.

Ministar rada i socijalne politike Rasim Ljajić obišao je u Kosovskoj Mitrovici objekat u koji će, po završetku radova, biti smeštene 32 socijalno ugrožene porodice. „Danas smo ovde da vidimo kako protiče izgradnja ove stambeno poslovne zgrade. Biće izgrađena i jedna privatna stanica u okviru zgrade a nastojimo da obezbedimo neophodnih 40 miliona dinara za završetak ove zgrade kako bi u junu mesecu već mogla da primi i prve stanare“, rekao je Ljajić. Ministar je kazao da je namera ministarstva da se ostvari implementacija Akcionog plana u onom delu koji se tiče socijalne politike. „Želimo da stanovništvo na Kosovu i Metohiji ostvari ona prava koje svi građani Srbije treba da imaju. Mi ćemo nastaviti sa posetama svim mestima na Kosovu naročito u enklavama jer smatramo da je pomoć stanovništvu tamo i najpotrebnija“. Ljajić je danas posetio i Centre za socijalni rad u Kosovskoj Mitrovici i Zubinom Potoku.Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018