Vesti

UNMIK kontroliše prugu na severu Kosova

UNMIK ima kontrolu nad prugama na severu Kosova, saopšteno je danas iz ove administracije u Prištini. Ova uspešna intervencija UNMIK-ove granične policije je odgovor na jučerašnji događaj kada je Železnica Srbije ilegalno poslala dva voza južno od Leška”, naveo je u saopštenju šef UNMIK-a Joakim Riker. “Svaki pokret vozova Železnice Srbije južno od Leška je čista provokacija za UNMIK kao i kršenje Memoranduma o razumevanju između Jugoslovenske železnice sa UNMIK železnicom potpisanog 2003. godine. Danas je pogranična policija na železničkoj stanici u Lešku objasnila predstavnicima srpske zeleznice da vozovima neće biti dozvoljeno da putuju južno i Železnica Srbije se s tim složila“, stoji u saopštenju Joakima Rikera. On je najavio da će UNMIK i njegovi partneri nastaviti da se susreću sa novim izazovima na Kosovu.Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018