Vesti

Studenti u Kosovskoj Mitrovici nastavili i danas proteste protiv nezavisnosti

Studenti Prištinskog univerziteta, u Kosovskoj Mitrovici, održali su protest zbog jednostranog proglašenja nezavisnosti pokrajine, poručivši međunarodnoj i domaćoj javnosti da je 'Kosovo i Metohija deo Srbije'. Svakodnevnim okupljanjem pokazujemo svetu ali i našoj javnosti da ne tražimo tuđe ali i poručujemo da svoje Kosovo i Metohiju ne damo, saopštili su studenti, ističući da protestuju 'kako bi rečima i delima sačuvli ono što je njihovo'. Na protestu je student prištinskog Univerziteta Tijana Utvić pročitala prvonagrađeni rad Jovane Đedović na temu 'Kosovo je najskuplja srpska reč'. Protestu su prisustvovali rektor prištinskog Univerziteta Zdravko Vitošević, dekan Filozofskog fakulteta u Kosovskoj Mitrovici Dragi Maliković i drugi profesori univerziteta. Studenti koji su u protestnu šetnju krenuli od studentskih domova do glavnog mosta na Ibru gde su im se pridružili i građani nosili su zastave Srbije i skandirali 'Ovo je Srbija, Kosovo je srce Srbije'. Protesti su protekli bez incidenata.Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018