Vesti

KPS i Carinska služba zaplenili sanitetsko vozilo KBC Priština

Pripadnici Kosovske policijske i Carinske službe Kosova, zaplenili su juče oko petnaest časova u Vučitrnu sanitetsko vozilo KBC Priština sa sedištem u Gračanici, koje je iz centrarlne Srbije prevozilo lekove i sanitetski materijal za potrbe ove zdravstvene ustanove, potvrdio je za radio Gračanicu direktor KBC Priština, prof. dr. Stojan Sekulić. On je naglasio da lekovi i sanitetska oprema već dva dana stoje na carini u južnom delu Kosovske Mitrovice i da je svemu obavestio nadležne u Beogradu kao i UNMIK. „Gotovo četiri sata, zamenik komesara UNMIK policije Lari Vilson nam je obećavao da će sanitet sa lekovima biti oslobođen, da bi na kraju rekao da to nije u njegovoj nadležnosti, već u rukama UNMIK carine. Ako lekovi i sanitetski materijal još danas ne stignu na odredište, mnogi životi će biti ugroženi“ rekao je prof. dr. Stojan Sekulić. Kako je Sekulić naveo, vrednost lekova i sanitetskog materijala, koji se nalazi na carini u južnom delu Kosovske Mitrovice, iznosi oko tri miliona dinara.Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018