Vesti

V. Eljšani-Mesta suspendovanih srpskih policajaca u KPS-u nisu popunjena

Portparol KPS-a Veton Eljšani tvrdi da bezbednost u srpskim sredinama nije ugrožena jer su angažovane snage specijalne snage KPS-a, UNMIK policija i KFOR. Portparol Kosovske policijske službe Veton Eljšani rekao je KIM radiju da će policajcima srpske nacionalnosti u Kosovskoj policijskoj službi koji su odbili poslušnost glavne komande KPS-a biti produžen. On je rekao da mesta suspendovanih srpskih policajaca u nekoliko sredina na Kosovu nisu popunjena novim službenicima, već da će biti angažovani postojeći policajci albanske i drugih nacionalnosti, kao i međunarodni policajci. „Mi ih još uvek pozivamo da se vrate u službu. Tamo smo imali oko 58 policajaca pre nego što su odlučili da ne prihvataju naređenja od glavne komande, a sada ih je 100. Dakle još pedesetak policajaca više je sada tamo, a tu su i UNMIK policajci, a ako bude trebalo reagovaće i pripadnici KFOR-a". Eljšani je rekao da Inspektorat KPS-a treba da u roku od 60 dana odluči o svim slučajevima vezanim za suspenziju pripadnika KPS-a srpske nacionalnosti.Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018