Vesti

U Klini obijena kuća Dobrija Živkovića

Nepoznate osobe provalile su u noći između srede i četvrtka u kuću Dobrija Živkovića u Klini, saznaje KIM radio. U kući je pričinjena materijalna šteta, slomljen je frižider, odnet je televizor i par sitnica. Živković u vreme provale nije bio kod kuće. “Ja sam u utorak zaključao kuću i krenuo u Beograd da obiđem majčin grob na Zadušnice. Međutim u četvrtak mi je komšija, koji je obilazio moju kuću, javio da je u kuću provaljeno. Vratio sam se odmah u Klinu i zatekao pravi haos. Slomili su prozor, preturali po kući, ukrali mi nov televizor, slomili frižider i odneli par sitnica”, kaže Živković. Portparol Kosovske policijske službe Veton Eljšani potvrdio je za KIM radio da se provala dogodila i da vlasnik u tom trenutku nije bio u kući. Eljšani je kazao da su iz kuće odneti televizor i dva servisa i dodao da se ne zna ko su počinioci ovog napada. On je dodao da je policija izvršila uviđaj i da je istraga je u toku. Ovo nije prvi put da nepoznati počinioci provaljuju u kuću Dobrija Živkovića u Klini. Krajem januara meseca ove godine obijena mu je kuća i tada mu je ukraden kompletan alat koji je imao. Dobri Živković je jedan od malobrojnih Srba koji su se u proteklih par godina vratili u svoje kuće u Klini.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017