Vesti

Suspendovani KPS policajci sa centralnog Kosova

Oko 150 pripadnika KPS-a srpske nacionalnosti suspendovano je na 48 sati nakon što su odbili da nastave sa radom pod komandom Kosovske policijske službe, u znak protivljenja jednostranom proglašenju nezavisnosti Kosova i Metohije. Stojan Milošević komandir stanice KPS-a u Gračanici je kazao za KIM radio, nakon sastanka održanog jutros u Domu kulture u Gračanici, da će srpski policajci tražiti da komandu čine međunarodni policajci iz sastava UNMIK-a, a ne Albanci. “Mi nećemo i ne želimo dobrovoljno da napustimo službu. Hoćemo da radimo pod ingerencijom UNMIK policajaca i nećemo da budemo dobrovoljno suspendovani, mi nismo za suspenziju”, kazao je Milošević. Komandir podstanice u Ugljaru, koji nije želeo da se predstavi, je rekao da je, pošto na sastanku nije odobren njihov zahtev da budu u lancu komande UNMIK-a, doneta odluka o suspenziji policajaca sa radnog mesta. “ UNMIK nije ispunio naše zahteve i mi smo doneli odluku da prekinemo dalji rad. Dali su nam rešenje o suspenziji u narednih 48 sati”, kazao je komandir podstanice u Ugljaru. U policijskoj stanici u Gračanici još uvek traje razoružavanje policajaca. Po petoro ulaze unutra i predaju službeno oružje, značke, identifikacione kartice i radio stanice. Podsetimo, juče su suspendovani sa posla i KPS policajci srpske nacionalnosti gnjilanskog regiona.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017