Vesti

Suspendovani KPS policajci sa centralnog Kosova

Oko 150 pripadnika KPS-a srpske nacionalnosti suspendovano je na 48 sati nakon što su odbili da nastave sa radom pod komandom Kosovske policijske službe, u znak protivljenja jednostranom proglašenju nezavisnosti Kosova i Metohije. Stojan Milošević komandir stanice KPS-a u Gračanici je kazao za KIM radio, nakon sastanka održanog jutros u Domu kulture u Gračanici, da će srpski policajci tražiti da komandu čine međunarodni policajci iz sastava UNMIK-a, a ne Albanci. “Mi nećemo i ne želimo dobrovoljno da napustimo službu. Hoćemo da radimo pod ingerencijom UNMIK policajaca i nećemo da budemo dobrovoljno suspendovani, mi nismo za suspenziju”, kazao je Milošević. Komandir podstanice u Ugljaru, koji nije želeo da se predstavi, je rekao da je, pošto na sastanku nije odobren njihov zahtev da budu u lancu komande UNMIK-a, doneta odluka o suspenziji policajaca sa radnog mesta. “ UNMIK nije ispunio naše zahteve i mi smo doneli odluku da prekinemo dalji rad. Dali su nam rešenje o suspenziji u narednih 48 sati”, kazao je komandir podstanice u Ugljaru. U policijskoj stanici u Gračanici još uvek traje razoružavanje policajaca. Po petoro ulaze unutra i predaju službeno oružje, značke, identifikacione kartice i radio stanice. Podsetimo, juče su suspendovani sa posla i KPS policajci srpske nacionalnosti gnjilanskog regiona.Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018