Vesti

KPS Gračanica-Poručnik S. Milošević: Odluka do sutra u 12 časova

Pripadnici srpske nacionalnosti KPS-a u Gračanici dobili su na sastanku sa predstavnicima regionalne komande UNMIK-a i KPS-a ultimatum da donesu odluku da li će nastaviti da rade kao i do sada ili će biti suspendovani, saznaje KIM radio. U Gračanici se danas ispred policijske stanice okupilo oko 150 uniformisanih policajaca i civilnih lica, srpske nacionalnosti. Poručnik KPS-a u Gračanici Stojan Milošević kaže za KIM radio da su policajci srpske nacionalnosti ponovili komesaru UNMIK policije Lariju Vilsonu da odbijaju da budu u službi nezavisne države Kosovo i zahtevaju da budu pod komandom UNMIK policije. “On je jasno rekao da nema podele među KPS policajcima. Mi ne možemo da nastavimo sa radom u ovakvim uslovima. Do sutra u 12 sati moramo da donesemo odluku da li ćemo nastaviti sa radom kao i do sada ili ćemo svi biti suspendovani”, kaže Milošević. On kaže da suspenzijom ovih policajaca komesar Vilson suspenduje i sve Srbe koji žive na centralnom Kosovu. “Videćemo šta će kolege da odluče sutra. Mi isključivo dobijamo naređenja od srpskog naroda koji živi na centralnom Kosovu ”, kazao je Milošević. Portparol KPS-a Veton Eljšani rekao je razume odluku ovih policajaca koji su očigledno pod pritiskom, ali je naglasio da je njima je rečeno da postoji jasan lanac komande i podsetio da su danas suspendovani policajci srpske nacionalnosti na području Gnjilana koji takođe odbijajuju poslušnost.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017