Vesti

Kori Udovički i Jakup Krasnići potpisali Deklaraciju o milenijumskim ciljevima razvoja

Pomoćnik generalnog sekretara UN-a i regionalni direktor UNDP-a Kori Udovički i predsednik Skupštine Kosova Jakup Krasnići potpisali su danas Deklaraciju o milenijumskim ciljevima razvoja. Ovim dokumentom Skupština se obavezuje da ispuni 8 ciljeva razvoja, pre svega smanjenja siromaštva, i to do 2015. godine. Kori Udovički je predsedniku Skupštine objasnila da je UNDP na Kosovu tu da podrži demokratske procese na Kosovu i podrži razvoj posebno u sferi ekonomije. Glavni predstavnik UNDP Frode Mauring je nakon potpisivanja Deklaracije sa Krasnićijem kazao da će deklaracija biti osnov za ostvarivanje milenijumskih ciljeva razvoja. “Ova deklaracija biće osnova i najveći zakon kao i nadzorno telo za Kosovo u obezbeđivanju ostvarivanja milenijumskih ciljeva razvoja, ” kazao je Mauring. Nakon sastanka sa Krasnićijem, Kori Udovički se sastala i sa premijerom privremene Vlade Hašimom Tačijem, kome su takođe objašnjeni isti ciljevi. U konstruktivnom razgovoru sa premijerom došli su do zaključka da je pred Vladom Kosova veliki posao u ostvarivanju milenijumskih ciljeva i ujedno poboljšanja životnih standarda svih stanovnika Kosova. Kori Udovički sutra posećuje Kosovsku Mitrovicu, gde će razgovarati sa Bajramom Redžepijem i sa liderima na severu Mitrovice.Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018