Vesti

U Prištini ispisani grafiti „ne EU misiji“

Grafiti "Ne EULEX misiji", ispisivani su danas u Prištini. Grupe mladih ljudi u belim majcama, na kojima piše Vetvendosja, podeljeni u grupe ispisivali su ove parole po celom gradu, u blizini UNMIK-a, zgrada Vlade I Skupstine Kosova… Ovo je prvi put da se od kosovskih Albanaca čulo protivljenje dolasku EU misije. Pokret kosovskih Albanaca Vetvendosja (Samoopredeljenje) poznat je po svojim aktivnostima kojima zahteva da Kosovo proglasi nezavisnost bez međunarodne zajednice, zbog čega su dolazili u sukob i sa kosovskim vlastima.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017