Vesti

Orahovac: Zapaljena kuća porodice Simić

Kuća Dragana Simića iz Orahovca zapaljena je sinoć oko 20 časova, saznaje KIM radio. U trenutku požara u kući se niko nije nalazio jer od 1999. godine vlasnici žive u centralnoj Srbiji. Nekoliko dana pre nego što je zapaljena kuća Simića je obijena i opljačkana. Snage KPS policije istražuju područje jer su se prema rečima portparol KPS policije u Prizrenu Haziri Beriše u toku požara u kući čule i sporadične eksplozije najverovatnije prouzrokovane zaostalom municijom iz rata koja se nalazila u kući. Haziri je KIM radiju rekao da prema prvim izveštajima policija sumnja da je požar podmetnut ali da sa sigurnošću ne može da tvrdi da li su to uradili Srbi ili Albanci. On je rekao da je uviđaj u toku i da policija na terenu još istražuje uzroke.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017