Vesti

R. Trajković: Zbog dolaska misije EU Koštunica prebacuje odgovornost na Skupštinu

Potpredsednik SNV-a centralnog Kosova, Rada Trajković, u izjavi za KIM radio, ističe da nije iznenađena odlukom o upućivanju misije Evropske Unije u pokrajinu, jer se, kako kaže, o tome već dugo govori. Nju više iznenađuje reakcija Beograda i premijera Koštunice koji odlukom da se o tome raspravlja u Skupštini, zapravo vode zemlju u destabilizaciju. “Žao mi je, ali svi u Beogradu, znaju za ovaj projekat Evropske Unije. Evropska Unija i čitava međunarodna zajednica ne funkcionišu po principu zavereništva, oni nemaju razloga da se od nas boje i nešto skrivaju, njihove inicijative i njihovi projekti su sasvim transparentni, i u tom smislu me još više zabrinjava ono što se u ovom trenutku dešava u Beogradu”, kaže Trajkovićeva. Ona dodaje da današnja inicijativa da se održi Skupština Srbije povodom najavljenog dolaska misije EU, zapravo znači demonstraciju iznenađenja gospodina Koštunice, koji nije očekivao izbor Borisa Tadića za predsednika i koji, obzirom da mu je oslabljen položaj u Vladi, ” ide na prebacivanje odgovornosti na Skupštinu i devalvaciju te iste Vlade”. Rada Trajković smatra da misija EU treba da bude dobrodošla i da sa njom treba ostvariti maksimalnu saradnju. Misiju treba više “doživljavati kao misiju tutorstva, a ne kao nekoga ko može doneti državnost Kosovu”, zaključila je Trajković.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017