Vesti

SNV Kosova i Metohije pozdravlja pobedu B. Tadića

Srpsko nacionalno veće Kosova i Metohije čestita Borisu Tadići izbor na mesto predsednika Srbije. Ovim izborima, Srbija je pokazala da je u njoj sazrela demokratija i da je srpski narod većinski opredeljen za evropski put. Ovakvim izbornim rezultatima, Srbija ujedno očekuje da se poštovanjem evropskih vrednosti poštuje i njeno legitimno pravo a to je pravo na suverenitet i teritorijalni integritet, navodi se u saopštenju SNV-a Kosova i Metohije. SNV KiM očekuje da se u narednom periodu Srbija svim svojim institucionalnim kapacitetima a u skladu sa usvojenim aktima o Kosovu i Metohiji još snažnije bori a time i izbori za očuvanje Kosova u granicama republike Srbije.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017